Snuistermuseum Krekelhof | Beautiful Freak Tattoo & Mixed Arts

In November 2015 verhuist Beautiful Freak Tattoo & Mixed Arts naar een unieke nieuwe locatie: ‘t Krekelhof

De benedenverdieping wordt ingericht als tattoo parlour en kunstatelier waar de getalenteerde kunstenaars hun 'human canvas' kunnen tatoeëren en waarbij  design- en kunstprojecten zich volledig kunnen ontplooien...

Beautiful Freak is, onder leiding van kunstenaar Vincent Hocquet, in de loop der jaren uitgegroeid tot een gerenommeerde zaak waarbij originaliteit, een unieke aanpak en hoogste hygiënenormen de belangrijkste factoren zijn voor zijn internationale faam.

Beautiful Freak is vandaag :

Professionele tatooshop : eigen stijl, visie en werk van vier tattoo-artiesten.

Internationale ontmoetingsplaats : zowel klanten als gast-artiesten uit de vier windstreken.

Creatief Collectief : design - prints - mode - strips - muziek - ...

Artistiek Centrum : waar zowel werk uit eigen huis als werk van andere kunstenaars tentoongesteld wordt.

Maar Beautiful Freak wordt meer...

Het Krekelhof wordt een nieuw hoofdstuk in dit boeiend verhaal.

Allereerst wordt Beautiful Freak groter met meer plaats voor de artiesten.

De tattoo-ruimte biedt plaats aan 4 artiesten, in het ontwerpsalon met zicht op de heraangelegde tuin kunnen de unieke ontwerpen groeien.

De tuin rond het Krekelhof, ontworpen door Bartel Van Riet, staat centraal als rustpunt en expositieruimte. De glooiingen geven de tuin een intieme sfeer en refereren uiteraard naar het unieke duinlandschap van Sint-Idesbald. In het midden van de tuin ligt het amfitheater als ultieme ontmoetingsplaats die een forum biedt voor alle creatieve geesten en ideeën die Beautiful Freak in de komende jaren zullen inspireren.

Het  snuistermuseum ‘t Krekelhof op de 2 bovenste verdiepingen biedt een schat aan mogelijkheden. Het originele museum staat vol herinneringen aan vervlogen tijden, bij een bezoek is het ondenkbaar om niet iets te herontdekken en herinneringen boven te halen uit je eigen kindertijd, of uit vaders of moeders, grootvaders of grootmoeders tijd...

Drie generaties verwoed verzamelen van de familie Van Damme, de oprichters en eigenaars van het museum, hebben geleid tot deze enorme verzameling met tal van unieke objecten en herinneringen.

In 1998 opende dit museum zijn deuren met een praatcafé en kindertuin in de stijl van 1900, waar groot en klein al spelenderwijs educatief onderricht kregen over een stukje geschiedenis uit vooroorlogse tijden.

Beautiful Freak staat voor de boeiende uitdaging om deze enorme collectie open te maken voor een nieuw publiek. Op de eerste plaats heeft Beautiful Freak gekozen om het eigen karakter van de collectie te bewaren.

Door het aantal bezoekers te beperken tot kleine groepjes (eventueel met een gids), kan de collectie volledig tot haar recht komen.

Het museum nodigt uit om rustig door de chaos te laveren en stil te staan bij de talrijke objecten die ongetwijfeld verwondering, bewondering en herinneringen zullen oproepen.